Krantenpapier eigenschappen


Een van de belangrijkste ingrediënten van een professionele krant is het krantenpapier. Het soort papier dat gebruikt wordt, dient het doel van een krant. Een krant moet goed bedrukbaar en leesbaar zijn, maar daarnaast ook licht en vouwbaar, zonder te scheuren. Krantenpapier is sterk houthoudend en verkleurt snel onder invloed van vocht en zonlicht. Vanwege de korte levensduur van een krant, maakt dit meestal niet uit. De kleur van het krantenpapier is naturel of lichtgetint, soms roze.

Kies ook voor de beste kwaliteit tegen de laagste tarieven! Vraag eenvoudig de beste prijs voor het drukken van úw krant aan en ontvang binnen 2 uur een maatwerk offerte in uw mailbox!

Offerte aanvragen
Krantendrukwerkers.nl logo

Krantenpapier: soorten en mogelijkheden

Krantenpapier wordt in vakjargon ook wel werkdruk genoemd. Het papier is uitermate geschikt voor het drukken van kranten door de specifieke eigenschappen zoals; groot absorptievermogen van de drukinkt, een hoge weerstand tegen plukken en een hoge breeklengte. Bij Krantendrukwerkers kunt u kiezen uit de volgende papiersoorten:

  •     45 grams courantdruk
  •     52 grams verbeterd wit iso72
  •     60 grams wit iso80
  •     70 grams hvo

Twijfelt u welke papiersoort het meest geschikt is voor uw krant? Wij geven u graag vrijblijvend advies. 

Krantendrukwerkers.nl logo

Krantenpapier drukken

Van oudsherre bestaat krantenpapier voor 80% uit oud papier. Ook wordt er pulp van vermalen houtsnippers gebruikt. Jaarlijks wordt er in Nederland zo’n 450.000 ton krantenpapier geproduceerd. Het is papier dat dus uitermate goed te recyclen is. Bij Krantendrukwerkers werken we zo duurzaam mogelijk. Dit wordt gewaardborgd door o.a. een  ISO 14001-, FSC- en PEFC milieucertificaat. Kranten drukken kan al vanaf 2 pagina's op dagbladformaat en vanaf 4 pagina's op tabloid formaat. Omdat alle kranten in onze eigen drukkerij gedrukt worden, bent u altijd gegarandeerd van 100% kwaliteit en de snelste service.

Krantendrukwerkers.nl logo

Kunt u niet alle informatie vinden

Heeft u nog vragen?

Neem gerust contact met ons op. Wij denken graag met u mee! Wilt u liever een vrijblijvende prijsopgaaf van ons ontvangen? Vraag nu een offerte aan, altijd binnen 2 uur een offerte met de beste prijs in uw mailbox! Wij leveren altijd gratis in heel Nederland en België.

Uw accountteam

Vincent, Gea, Jos en Jurgen

Contact