Krantenformaat


In Europa zijn er drie gangbare formaten voor kranten, te weten; broadsheet, tabloid en berliner.

Het broadsheet krantenformaat is het grootste krantenformaat van de drie. Dit wordt ook wel het daglad formaat genoemd. Van oudsher werden de meeste landelijkse en regionale dagbladen op dit formaat gedrukt. Inmiddels worden bijna alle bekende dagbladen in Nederland gedrukt op tabloid formaat (de helft van broadsheet). Tussen broadsheet en tabloid zit berliner. Het Berlinerformaat wordt in Nederland nog niet veel gebruikt.

Kies ook voor de beste kwaliteit tegen de laagste tarieven! Vraag eenvoudig de beste prijs voor het drukken van úw krant aan en ontvang binnen 2 uur een maatwerk offerte in uw mailbox!

Offerte aanvragen
Krantendrukwerkers.nl logo

Tabloid krant

Tabloid is het meest gebruikte krantenformaat. Mensen raakten gewend aan dit formaat door de gratis kranten en huis-aan-huis-kranten. Doordat het veel tabloid formaat veel handzamer is dan de broadsheet, stapten langzaam maar zeker steeds meer dagbladen over naar het kleine formaat. De Telegraaf maakte in 2014 als laatste landelijke krant de overstap naar tabloid.

Krantendrukwerkers.nl logo

Krantenspecialist

Krantendrukwerkers.nl is al meer dan 150 jaar gespecialiseerd in het drukken van kranten. Dagelijks rollen er vele kranten over onze rotatiepers. Wilt u ook een krant uitbrengen? Wij drukken kranten al vanaf 4 pagina's. Onze kranten worden in offset-rotatie gedrukt waardoor we, met behulp van ons vakkundige team, hoge kwaliteit leveren in aanzienlijk snelle tijd. Áltijd voor een lage prijs. Vul onderstaand formulier in, dan ontvangt u binnen twee werkuren een reactie in uw mailbox. U mag uiteraard ook altijd met ons bellen als u vragen heeft.

Krantendrukwerkers.nl logo

Kunt u niet alle informatie vinden

Heeft u nog vragen?

Neem gerust contact met ons op. Wij denken graag met u mee! Wilt u liever een vrijblijvende prijsopgaaf van ons ontvangen? Vraag nu een offerte aan, altijd binnen 2 uur een offerte met de beste prijs in uw mailbox! Wij leveren altijd gratis in heel Nederland en België.

Uw accountteam

Vincent, Gea, Jos en Jurgen

Contact