Dagblad formaat


Het dagblad formaat is een gangbaar krantenformaat. Het wordt soms ook aangeduid als Broadsheet formaat. Het dagblad formaat heeft de grootste afmetingen, namelijk dubbel zo groot als tabloid formaat. Deze van oorsprong Engelse maat is lange tijd de standaard geweest voor kranten in binnen- en buitenland. Misschien herinner je je nog wel dat kranten in hotels allemaal op een rijtje hingen, met een stok in de rug, om de krant ruggegraat te geven. Dankzij de grootte waren deze kranten namelijk niet altijd even handzaam. De meeste kranten zijn dan ook overgegaan op kleinere, meer handzame formaten.

Kies ook voor de beste kwaliteit tegen de laagste tarieven! Vraag eenvoudig de beste prijs voor het drukken van úw krant aan en ontvang binnen 2 uur een maatwerk offerte in uw mailbox!

Offerte aanvragen
Krantendrukwerkers.nl logo

Wanneer gebruik je het dagblad formaat?

Je ziet dus nog zelden kranten in het dagblad formaat. Dat wil niet zeggen dat dit formaat nergens goed voor is. Het ligt allemaal aan de uitstraling die je een krant wilt geven. Wil je een nostalgisch gevoel oproepen, dan is het dagblad formaat juist uitermate geschikt. Daarnaast leent het zich zeer goed voor uitgebreide artikelen en grote afbeeldingen. Maak je dus bijvoorbeeld een lustrumkrant, een modekrant of een jubileumkrant, dan is dit formaat een goede keuze.

Krantendrukwerkers.nl logo

Kunt u niet alle informatie vinden

Heeft u nog vragen?

Neem gerust contact met ons op. Wij denken graag met u mee! Wilt u liever een vrijblijvende prijsopgaaf van ons ontvangen? Vraag nu een offerte aan, altijd binnen 2 uur een offerte met de beste prijs in uw mailbox! Wij leveren altijd gratis in heel Nederland en België.

Uw accountteam

Vincent, Gea, Jos en Jurgen

Contact