Berliner formaat


In Europa zijn er drie gangbare formaten voor kranten, te weten; broadsheet, tabloid en berliner.

Het berliner formaat zit qua afmetingen tussen broadsheet en tabloid formaat in. Het is een kleiner en makkelijk te hanteren formaat. Deze afmeting wordt in Nederland echter op dit moment nog nauwelijks gebruikt. De berliner krant is kleiner dan broadsheet, maar heeft nog steeds een relatief grote vorm én een vouw. Voor veel mensen zijn dat kenmerken voor een serieuze krant. Het formaat is heel flexibel omdat de pagina’s zich lenen voor meerdere verhalen, zoals op een voorpagina. 

Berliner krant

Ondanks het praktische formaat worden er in Nederland weinig kranten uitgegeven op berliner formaat. Dat heeft ermee te maken dat dit geen Nederlandse standaard is en daardoor de meeste krantenpersen niet in staat zijn het formaat te drukken. Bij krantendrukwerkers.nl wordt de berliner krant niet gedrukt, uiteraard wel de gangbare formaten broadsheet en tabloid.

Vanaf 2 pagina's

De krant is en blijft een zeer effectief communicatiemiddel. En het drukken van een krant is laagdrempeliger dan ooit. Het is al mogelijk om een dagbladformaat krant vanaf 2 pagina’s en tabloid formaat vanaf 4 pagina’s te laten drukken bij Krantendrukwerkers.nl. Dat kan voor zowel grote als kleine oplages. Doordat we gebruik maken van offset-rotatie kunnen we hoge kwaliteit leveren in snelle tijd, tegen een lage prijs. Ons vakkundige team houdt zich reeds 150 jaar dagelijks bezig met het drukken van kranten in alle soorten en maten en op verschillende papiersoorten. 

Kunt u niet alle informatie vinden

Heeft u nog vragen?

Neem gerust contact met ons op. Wij denken graag met u mee.

Uw accountteam

Vincent, Gea, Jos en Jurgen

Contact